tiistai 13. marraskuuta 2012

Haasteesta haasteeseen!


Sain Pauliinalta tämmöisen mukavan haasteen, ja kiitos siitä. Se piristi iltaa oikein kivasti. :)


Rules:
1. Each person tagged must post 11 things about themselves.
2. They must also answere the 11 questions the "tagger" has set for them.
3. They must create 11 more questions to ask bloggers they have decided to tag.
4. They must choose 11 bloggers with less than 200 followers and tag them in their post.
5. These luckily bloggers must then be told.
6. There's not tag backs.



Answers:
1. Tämmöisten tekstien sepustelu on minusta kivaa, mutta toisaalta en kuitenkaan pidä siitä, koska en itsekään aina ole varma millainen minä olen. Se vaihtelee niin himskatisti.

2. Yksinkertaisuudessaan voisi kai aloittaa siitä, että täytän ensi vappuna 18. Olen siis syntynyt vappupäivänä. :)

3. Olen pitkään halunnut aloittaa blogin kirjoittelun, mutta se on jäänyt vain ajatuksen asteelle, koska a) olisin halunnut, että blogillani on jokin kunnollinen rajattu aihepiiri kuten vaikkapa matkustelu b) en pidä internetin ihmeellisestä maailmasta lähinnä siksi, koska kaikki asiat jäävät lojumaan netin syövereihin ja kuka tahansa voi selata kaikkea sitä mitä tänne lipsauttaa. 

4. Joskus tulee muutenkin mietittyä turhaan, että millaisenhan kuvan mahdoin sillekin tuntemattomalle tallaajalle antaa. Vaikka olenkin aina vain enemmän sitä mieltä, ettei sillä ole niinkään merkitystä. Itse sitä tietää paremmin kuin ne muut, jotka ovat joidenkin lausahdusten/ulkonäön perusteella mielikuvansa luoneet.

5. Olen melko ujo ja jännitän usein sosiaalisia tilanteita, vaikka toisaalta toisinaan olen hyvinkin itsevarma ja äänekäskin. Tai ainakin tiedän mihin minun tulisi pyrkiä ja mitä haluan olla. Minulle tärkeiden ja jo tutumpien seurassa kuitenkin olen suhteellisen leppoisa ja iloinen veikkonen.

6.  Yritän parhaani mukaan ymmärtää erilaisia ihmisiä sekä ajatuksia, ja usein siinä onnistunkin. Ainakin niin pitkälle kunnes korviin kantautuu rasistisia herjauksia, kapeakatseisuutta, epäinhimillisyyttä sun muuta sortoa. 

7. Olen ollut pesco-lakto-ovovegetaristi (aivanhirveänkamala sana, sanoisin siis etten ole syönyt lihaa, paitsi kalaa ja joitakin muita mereneläviä kuten katkarapuja) kutakuinkin 4 vuotta. Miksi tuntea huonoa omaatuntoa toisinaan kalaakin syödessä, kun samaan aikaan moni muu hyvällä omatunnolla kuitenkin jauhaa mussuttaa niitä possuja lautaseltaan? Se harmittaakin toisinaan. Etenkin, kun kovinkaan monia ei tunnu kiinnostavan se mistä liha tulee tai se työnnetään pois mielestä. Usein kuitenkin kohtaan kysymyksen miksi et syö lihaa, vaikka joskus oletan sen olevan itsestäänselvyys.  Yksinkertainen vastaus on: en halua ja minusta se on väärin kuinka eläimiä kohdellaan (lue: tehotuotetaan lautaselle, joka on suorastaan sama kuin ihminen sullottaisiin pieneen matkalaukkuun ja lennätettäisiin Afrikkaan nälkäisille syötäväksi, khe-he). Eläinhän on kuitenkin täysin tunteva olento siinä missä ihminenkin. Vaikka tiedän, ettei tuo paljoa mitään hetkauta niin ajattelen silti, että pienetkin teot asioiden suhteen voivat vaikuttaa. Eivät ehkä hävittää maailmassa olevia ongelmakohtia, mutta pienikin panos on kai parempi kuin ei panosta ollenkaan. Se pieni panos vaan tarvittaisiin kaikilta. Ainakin voin edes ajatella ettei minun takiani tarvitsisi eläimiä tappaa, vaikka mikään pyhimys en ruokavalioni suhteen olekaan. Tällä asialla voisin kehaistakin, jos vegaani olisin. Nykyisen rotini kanssa en moiseen ainakaan tällä hetkellä mitenkään kykene, mutta pakko sanoa, että arvostan ihmisiä, jotka pystyvät kyseistä elämäntapaa noudattamaan.

8. Minulle aito ystävyys, perhe ja elämän pienet ilot ovat tärkeitä asioita. :-)

9. Yritän olla positiivisella asenteella, mutta liian usein pessimistinen mieli pääsee valloilleen.

10. En ole koskaan seurustellut! Tämä tuli hetken pohdiskelun jälkeen mieleen, koska Chisu telkkarissa paasasi aiemmin tänään Miehistä viis!-biisinsä sanomaa, että ilmankin pärjää, mutta onhan se iso plussa elämään. Haha. Villisti veikkaan, että omalla ujoudella on hieman ollut näppinsä pelissä siinä ettei tuo iso plussa ole vielä elämääni änkenyt. Ja toisaalta kaipaan myös kunnollista suhdetta sitten, kun se kohdalle osuu, enkä halua pahasti näppejäni poltella kuukauden tai parin suhdesäädöissä. 

11. Hupistarallaa! Pelkäsinkin, että tämä selitys luistaa käsistä. Niin tuppaa käymään aina, kun puheen sijaan minut pistetään kirjoittamaan. Taisi siis tulla hieman enemmän kuin 11 asiaa. :--D

Isänpäivä
Questions for me:
1. Yksi asia mitä odotat innolla?
- Odotan innolla joulua! Älkää valittako (tai valittakaa vaan, mutta minun fiilistä en anna sen pilata) siitä miten jouluvalot, kuuset ja koristeet ovat jo esillä, kyllähän ne sieltä vielä katoavat - vuodeksi! Joku muu saattaa jopa olla iloinen niistä, ja eikö sen pitäisi olla vain kiva juttu, että joku on iloinen? :>

2. Sun lempiväri?
- Minulla ei ole lempiväriä, sillä kaikki miellyttää, jos vain löytyy silmää miellyttävä sävy. 

3. Huonoin ja parhain puolesi?
- Olen melko ailahtelevainen. Lähinnä siten, että mielialat vaihtuvat iloisesta surkeampaan nopeissa sykleissä. Parhaaseen puoleeni sanoisin, että olen melkoisen lojaali ja rehellinen niille, jotka sen ansaitsevat. 

4. Mikä on lempikarkkisi?
- Lempikarkki, hmm-m pidän melkolailla monista karkeista. Suklaa, salmiakki, hedelmäkarkki, oli mikä oli niin todennäköisesti maistuu. :(:

5. Onko sulla lemmikkejä, jos niin mitä?
- Onhan mulla pari hassua. Niistä toinen on kohta kaksi vuotias Miuku-kisu, joka on ihka  oma lemmikki. Se nimittäin lähtee mukaani, kun porukoiden luota muutan pois. Toinen on Bella-koiruli, joka on noin 14-vuotias sekarotuinen, hieman moppia muistuttava karvaturrikka.

6. Missä näet itsesi 10 vuoden päästä?
- Toivottavasti hyvässä työssä (yksi tämän hetken toiveammateistani on psykologi, hah.) Ihanan miehen omaavana ja ehkäpä yhden lapsen äitinä ulkomailla tai Suomessa. Ellen sitten heittäydy elämän vietäväksi ja matkustele maailmalla, jonkin huisin hauskan ammatin turvin. Luulenpa myös, että kotosalta löytyy ne pari kisun näköistä nelijalkaista! Toivottavasti ainakin Miuku. :)
(lue: minulla ei ole harmainta aavistustakaan mihin tämä elämä kuljettaa. :D)

7. Parhain päätöksesi koko elämäsi aikana?
- Tähän en oikein osaa vastata. Ehkä se, että olen "valinnut" oikenlaisia kavereita, enkä heittäytynyt liikaa hölmöilyiden pariin. 

8. Mitkä asiat saa sut raivon partaalle?
- Ilkeät ihmiset, jotka sortavat muita mielensä mukaan, eläinrääkkäysvideot jnejne.

9. Mikä on parasta joulussa?
Sopivissa määrin oleva hössötys, kodin nätimmäksi laitto, perheen kanssa yhdessä olo ja ne lahjat. :'D

10. Lempi asusteesi?
- Enpä tiedä, ei minulla taida olla. Hih.

11. Suurin unelmani on?
- Elää onnellinen elämä. 

Hooray! Propsit sinulle, joka jaksoit tänne asti lukea. :--D

Questions for you:
1. Elämäsi onnellisin hetki?
2. Mitä sinä arvostat eniten?
3. Mikä sinua harmittaa?
4. Mikä on lempi vaatteesi?
5. Mitä teet yleensä perjantaisin?
6. Parhain kaverisi?
7. Tärkein ihminen maailmassa?
8. Ketä/mitä ihailet?
9. Millaiseksi koet itsesi?
10. Lemppari herkku?
11. Klisee: mitä ottaisit mukaan autiolle saarelle?


2 kommenttia:

  1. Hihii :--)!!
    Mäkin haluisin jo niiiiin kovasti laittaa kaikenlaiset joulukoristeet esille.. Mutta äiti yrittää toppuutella mua ja on se vielä saanu mut pidettyä aisoissa :D Onneks kuukausi vaihtuu kohta ja sit ainakin saa laittaa ne ja lähetellä omatekemiä joulukortteja ^^

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. :--) niimpä, mut en tiennykää et meitin kummitäti lukeutuu niihin joulun vastustajiin eikä anna lapsosen koristella! haha! noei, mut oon kans mietiskelly tota joulukorttien väsäilyä. jos innostun myös nii täytyypä sinne teille pistellä semmonen c-: ku piti jo isinpäiväkortti tehä ite, mut se vähän jäi, nii täytyypä kattoa miten noitten kohalla onnistuis!

      Poista